Az érettségi vizsga évről évre meghatározó része a gimnazisták életének – hiszen itt dől el, hogy melyik felsőoktatási intézménybe fognak felvételt nyerni. Három olyan tantárgy van, melyből mindenkinek kötelező vizsgát tennie: matematika, magyar, történelem. Egy felmérés eredményéből kiderült, hogy a diákok csaknem fele a történelem vizsgától tart a legjobban.

Mit mutatnak a számok?

Egy közel 200 szavazatot gyűjtő érettségizőkből álló Facebook-csoportban történő szavazás eredménye azt mutatta, hogy a diákok

-49%-a történelemből (95 szavazat)

-28%-a matematikából (54 szavazat)

-10%-a magyarból (20 szavazat)

-3%-a biológiából (6 szavazat)

-3%-a angolból (5 szavazat)

-4%-a egyéb tantárgyból (7 szavazat)

tartja a legnehezebbnek a vizsgát.


Miért meglepő az eredmény?

A legtöbben, akik valamilyen műszaki, gazdasági vagy informatikai területen tanulnak tovább, később használni fogják a matematika tudásukat – a magyarral, vagy történelemmel ellentétben, és rengeteg portál foglalkozik matek oktatással. Míg történelemből viszonylag kiszámíthatóak az esszékérdések, és a szóbelin is kevesebb tétel van, addig magyarból az írásbeli szövegalkotási rész kiszámíthatatlan, és a szóbelin is több tételt kérnek számon.

Éppen ezért meglepő a tény, hogy csaknem a diákok fele a történelmet tartja a legnehezebb érettségi tantárgynak – ahogy ez kiderült az érettségiző csoportban történő felmérésből.

Korábbi feladatsorok: 

https://profifelkeszito.net/kozepszintu-tortenelem-erettsegi-feladatok-megoldasok-temakorok-szerint-rendezve


Címkék:

Online tanulófelület

Kattints!