ÁSZF

VÁSÁRLÁSI Feltételek

Jelen Vásárlási Feltételek tartalmazza a https://sulipro.hu oldalon („Weboldal”) történő vásárlásokkal kapcsolatos információkat, feltételeket.

Amennyiben érettségi felkészítő vagy dolgozat felkészítő csomagot vásárolsz a Weboldalon keresztül azzal elektronikus adásvételi szerződés jön létre közted és a Weboldal üzemeltetője között. A szerződés írásban megkötött szerződésnek minősül. Jelen Vásárlási Feltételek elválaszthatatlan részét képezi az adásvételi szerződésnek. A szerződéskötés nyelve a magyar.

 1. Szolgáltató adatai

Az adatok kezelője: Viharos Loránd Ottó egyéni vállalkozó

Székhely/postázási cím:6726 Szeged, Szövő utca 20.

Adószám: 56565681-1-26

Kapcsolat: info@sulipro.hu

 

 • Tárhely Szolgáltató

Cégnév:                            Rackforest Kft.

Adószám:                        14671858241

Székhely:                        1132 Budapest, Victor Hugo utca 11. 5. emelet B05001.

Cégjegyzék szám:            01 09 914549

E-mail:                              info@rackforest.com

 

 1. A vásárlás menete

 

 • A vásárláshoz szükséges regisztrálnod.
 • Első lépésként válaszd ki a megvásárolni kívánt felkészülési csomagot, majd kattints rá a kosárba rakom gombra. Az árakat a felkészülési csomag alján találod. Az árak bruttó árak, minden ár alanyi adómentes. A csomag adatlapján feltüntetett árak a szolgáltatás megrendelésének idején érvényesek.
 • Második lépésként add meg a megrendeléshez szükséges adataidat, és válaszd ki a fizetési módot, mely lehet bankkártyás fizetés.

Befizető az a személy, akinek bankszámlájáról kifizetésre kerül a felkészülési csomag. A befizető nevére kerül kiállításra a számla. A felhasználó az a diák, aki a tanulói fiókot létrehozza, és a vásárlást követően használja majd a tananyagokat.

 • Ha az adatok helyességét ellenőrizted, és valamennyi adatot helyesnek találtál a „MEGRENDELÉS” gombra kattintva elküldheted a megrendelésedet. Kérlek a megrendelést megelőzően minden esetben ellenőrizd, hogy helyesen adtad meg az adatokat. Az adatok helyességéért felelősséggel tartozol. Ha elírást, hibát tapasztalsz a megrendelést követően már nincs lehetőséged javítani a rosszul megadott adatot.

A megrendelés feltétele, hogy elfogadd a Vásárlási feltételeket, valamint az Adatkezelési tájékoztatót, továbbá nyilatkozz arra vonatkozóan, hogy az adatokat helyesen adtad meg.

FELHÍVOM A FIGYELMEDET ARRA, HOGY A „MEGRENDELÉS” GOMB MEGNYOMÁSA FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉGET JELENT A SZÁMODRA! VAGYIS HA A „MEGRENDELÉS” GOMBRA KATTINTASZ, AKKOR KI KELL FIZETNED A VÁLASZTOTT FELKÉSZÜLÉSI CSOMAG ÁRÁT.

 • A megrendelések feldolgozása

A hiánytalan megrendelés elküldését követően a megadott e-mail címre azonnal, de legfeljebb 48 órán belül automatikus visszaigazolást küldök. Az automatikus e-mail tartalmazza a megrendelésed részleteit, a megrendelt csomagot, az árat, fizetési módot, valamint a bankszámlaszámot. Ez az e-mail jelenti megrendelésed elfogadását, mellyel a szerződés közöttünk létrejött. Külön dokumentumba foglalt szerződést nem fogsz kapni, a megrendelés, és a visszaigazolás a szerződés.

A felkészülési csomag vásárlásáról szóló szerződéseket nem iktatom, azok a Weboldalon utóbb nem hozzáférhetők. A szerződés létrejöttét és tartalmát a megrendelés és az e-mail-ben megküldött visszaigazolás tartalmazza, ezért kérlek, a visszaigazolást őrizd meg.

Amennyiben a visszaigazolás a megrendelés elküldésétől számított 48 órán belül nem érkezik meg a részedre, az ajánlati kötöttséged megszűnik.

Felhívom a figyelmedet arra, hogy amennyiben a megrendelés elküldését követő második munkanapon belül nem kapsz a megadott e-mail címre visszaigazolást, úgy kérlek vedd fel velem a kapcsolatot.

 1. Fizetés, számlázás, teljesítés, szerzői jogok

A csomag ára bankkártyával teljesíthető. Bankkártyás fizetés esetén a sikeres fizetést követően e-mailben küldöm meg a teljesítést már nem igénylő számlát.

Az online bankkártyás fizetések a Barion vagy Stripe rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013. A szolgáltatást nyújtó

A Weboldalon keresztül történő megrendelés során a vételáron felül egyéb költség nem kerül felszámításra.

A felkészülési csomag megtekintéséhez, letöltéséhez szükséges linket  felhasználó nevet, és ideiglenes jelszót bankkártyás fizetés esetén a sikeres fizetést követően (pár percen belül) kapod meg e-mail üzenetben. A platformon értékesített tanfolyamok, felkészülést segítő kurzusok annyi ideig hozzáférhetőek a weboldalon, amennyi a kurzus leírásban szerepel, ellenkező esetben alapból 365 napig érhető el minden tananyag a beiratkozást követően.

A platform valamennyi tartalma szerzői jogok alatt áll. Nem engedélyezett azok harmadik fél számára továbbítása, illetve, bármilyen reprodukálása, közösségi médiában történő terjesztése az üzemeltető előzetes, írásos engedélye nélkül.

Az üzemeltető nem garantálja a platform mindenkori helyes működését, sem pedig a tanfolyamokat, tananyagok, dolgozatok, tételek, évszámok maradéktalan pontosságát. Amennyiben bárminemű kártérítésre kerül sor a platform működési hibáiból vagy a tananyag pontosságából adódóan, illetve egyéb, a szerződésben nem meghatározott okoknak köszönhetően, az esetlegesen kiszabott kártérítés mértéke nem lehet nagyobb, mint a megvásárolt kurzusok vételára.

Amennyiben perre kerülne sor a szolgáltató és a vásárló között, a bíróság helyszíne Szeged, amennyiben ez jogilag megoldható, lehetséges.

 1. Kellékszavatosság

A Weboldalon értékesített e-book, felkészülési csomagok nem tartoznak kötelező jótállási körbe, ezért Vásárlóként jótállással nem élhetsz. Az értékesített e-bookok, szöveges anyagok, kidolgozott tételek, példák, dolgozatok, videós tananyagok a saját termékeim, erre tekintettel a gyártóval szembeni termékszavatossági jogokat (kijavítás vagy kicserélés) is velem szemben gyakorolhatod.

A hatályos jogszabályok (281/2008.(XI. 28.) kormányrendelet, illetve a Polgári Törvénykönyv) alapján a Vásárlóként a következőkben részletezett jogok (kellékszavatosság) illetnek meg abban az esetben, ha nem megfelelően teljesíteném a szerződésünket (hibás teljesítés).

Fontos tudnod, hogy hibás teljesítésről akkor van szó és a kellékszavatossági jogok csak akkor illetnek meg, ha Szolgáltatóként én nem teljesítem a szerződésünkben vállaltak és a Weboldalon közöltek szerint a szerződésünk. Nem hibás teljesítésről van szó, ha nem készülsz fel heti rendszerességgel, a felkészítő anyag elsajátítása a te feladatod. A vizsgaeredményed az érettségi bizottság előtt a tudásod és felkészültséged mellett nagyon sok tényező függvénye, ez szintén nem a szerződésük hibás teljesítése. Nem vállalunk felelősséget az érettségi vizsgán szerzett jegyekért, sem pedig a dolgozatíráson szerzett jegyekért. A platform semmilyen felelősséget nem vállal az érettségin vizsgákon és a dolgozatokon szerzett jegyekért.

Kérem, amennyiben a megrendelt videós tananyagok, e-book, dolgozatok, kidolgozások, tételek, fogalmak nem megfelelő működését és összeállítását észleled, vedd fel a kapcsolatot velem a helyzet rendezése érdekében!

VÁSÁRLÓKÉNT TÉGED MEGILLETŐ KELLÉKSZAVATOSSÁGI IGÉNYEK

Kijavítás vagy kicserélés kérése

Ha a hiba javítható, vagy az tananyagok tartalma kicserélhető (a letöltési link újra megküldhető), elsősorban a hibajavítás vagy a kicserélés vagy az arányos díjvisszatérítés közül választhatsz.

Nem kérhető kijavítás vagy kicserélés, ha annak a teljesítése lehetetlen vagy a Szolgáltató számára aránytalan többletköltséggel járna. Ilyen esetben az arányos díjvisszatérítés és az elállás, felmondás közül választhatsz.

Arányos díjvisszatérítés

A díj arányos leszállítására és visszatérítésére akkor van lehetőséged, ha nem a kijavítást vagy a kicserélést (letöltési link újbóli megküldését) választottad. Arányos díjvisszatérítés illet meg akkor is, ha nem volt lehetséges a kijavítás vagy a kicserélés (letöltési link újbóli megküldése) és a díjvisszatérítés mellett döntöttél.

Elállás, felmondás

A szerződéstől elállásra, felmondásra csak végső esetben kerülhet sor, amennyiben a megelőző kellékszavatossági igények (kijavítás, kicserélés, letöltési link újbóli megküldése, arányos díjvisszafizetés) nem vehetők igénybe.

Fontos, hogy ez az elállási, felmondási jog nem azonos a 14 napos elállási, felmondási joggal. Ebben az esetben indokolnod kell az elállást, felmondást (meg kell írnod mikor és mivel szegtem meg a megkötött szerződésünket). Ezzel a felmondási joggal 14 napon túl is lehet élni.

Az elállásra, felmondásra írásban kerülhet sor, amit Viharos Loránd Ottó nevére email-ben a info@sulipro.hu e-mail címre.

A felsorolt jogok közötti választás Vásárlóként téged illet meg, azonban fontos azt tudnod, hogy jogok között érvényesül egyfajta fokozatosság. A fokozatosság azt jelenti, hogy kisebb hiba esetén elsősorban a hibajavítását kérheted, az elállás, felmondás pedig a végső eszköz.

Választott kellékszavatossági jogáról egy másikra is át lehet térni, az áttéréssel okozott költség azonban Vásárlóként téged terhel, kivéve, ha az áttérés indokolt volt, vagy arra Szolgáltatóként én adtam okot.

Ha kellékszavatossági joggal szeretnél élni, az észlelt hibát annak felfedezése után haladéktalanul, köteles vagy velünk közölni. A szerződés teljesítésétől számított 2 (kettő) éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogok már nem érvényesíthetők.

A teljesítéstől számított 6 (hat) hónapon belüli kellékszavatossági igény esetén Vásárlóként közölnöd kell a hibát és igazolnod kell, hogy a Termék vásárlására velem szerződést kötöttél. A teljesítéstől számított 6 (hat) hónap eltelte után a Vásárlóként azt is köteles vagy bizonyítani, hogy a hiba mikor jelentkezett.

 1. Elállási/Felmondási jog

KIFEJEZETTEN FELHÍVOM A FIGYELMED ARRA, HOGY A FELHASZNÁLÓNÉV ÉS JELSZÓ KIKÜLDÉSÉT KÖVETŐEN NEM ILLET MEG A 14 NAPON BELÜLI INDOKOLÁS NÉLKÜLI ELÁLLÁSI, ILLETVE FELMONDÁSI JOG.

A felkészülési csomagban található online megtekinthető videós tananyagok, letölthető e-book, szóbeli témakörök, fogalomgyűjtemény, feladatsor, megoldókulcs, dolgozatok, javítókulcsok, azaz a teljes felkészülési csomag nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalomnak minősül, ezért a 45/2014. (II. 26.) kormányrendelet 29. § (1) bekezdés m) pontja alapján a nem illet meg a kormányrendelet által biztosított a szerződéskötéstől számított 14 napon belül indokolás nélküli elállási, illetve felmondási jog.

Az elállási/felmondási jog gyakorlására kizárólag a felkészülési csomag megtekintéséhez szükséges link, felhasználó név, jelszó megküldését megelőzően van mód! A csomagok megrendelését megelőzően nézd meg a honlap szövegeit és ajánlatait, és győződj meg arról, hogy tényleg igényt tartasz-e a felkészülési csomagra vagy sem.

Az elállási/felmondási jog az Elállási/Felmondási nyilatkozattal vagy a megrendelő egyértelmű, egyoldalú nyilatkozatával gyakorolható. Az elállási, illetve felmondási jog gyakorlására nyilatkozat minta letölthető a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság honlapjáról (http://fogyasztovedelem.kormany.hu/sites/default/files/elallasi_felmondasi_nyilatkozatminta.doc).

Az elállásról/felmondásról szóló nyilatkozatát írásban vagy köteles megküldeni részemre az alábbi elérhetőségek valamelyikére.

 • postai úton: 6726 Szeged, Szövő utca 20
 • emailben: info@sulipro.hu

Jogszerűen gyakorolt elállás/felmondás esetében az elállást követő legkésőbb 14 napon belül átutalással visszatérítem a felkészülési csomag árát.

 1. Panaszok közlésére szolgáló kapcsolatfelvételi adatok a Szolgáltatónál, a panaszügyintézés menete

Elektronikus levelezési cím: info@sulipro.hu

Postai úton: 6726 Szeged, Szövő utca 20

A szerződés megkötésével, illetve teljesítéssel kapcsolatos panaszt szóban vagy írásban közölheted a fent meghatározott elérhetőségeken. A szóbeli panaszt azonnal megvizsgálom, és szükség szerint orvosolom. Amennyiben a panasz kezelésével nem értesz egyet, vagy a panasz azonnali kivizsgálása nem lehetséges, vagy a panaszt írásban jelentetted be, úgy a panaszt 30 napon belül válaszolom meg.

 1. Jogorvoslat

Fogyasztónak minősülő Vásárlóként a lakhelyed vagy tartózkodási helyed szerint illetékes magyarországi békéltető testületnél eljárást kezdeményezhetsz, ha panaszügyed rendezését Szolgáltatóként nálam írásban megkísérelted, de az nem vezetett eredményre. A Szolgáltató székhelye szerint illetékes Békéltető Testület székhelye 1016 Budapest, Krisztina krt. 99. I. em. 107., míg levelezési címe: 1253 Budapest, Pf. 10. A békéltető testületi eljárás szabályait a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. törvény 18 – 38. §-ai tartalmazzák.

A fogyasztóvédelmi szabályok megsértése esetén a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság eljárását is kezdeményezheted. Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Fogyasztó-kapcsolati Iroda elérhetősége: 1052 Budapest, Városház u. 7., telefonszám: +36 1 328 0185, e-mail: fogyved_kmf_budapest@nfh.hu.

A békéltető testülethez vagy fogyasztóvédelmi hatósághoz fordulás akkor illet meg, ha fogyasztóként rendelted meg a felkészülési csomagot. Fogyasztónak minősül minden szakmája, önálló foglalkozása vagy üzleti tevékenysége körén kívül eljáró természetes személyek (magánszemélyek). Nem minősül fogyasztónak az a Vásárló, aki nem magánszemélyként vásárolja meg a felkészülési csomagot (például cégek, egyesületek, alapítványok, stb.). Nem minősülnek fogyasztónak azok a magánszemélyek sem, akik szakmájuk, önálló foglalkozásuk, üzleti tevékenységük körében veszik vásárolják meg a felkészülési csomagot.

A Szolgáltatóra nézve nem áll rendelkezésre a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény szerinti magatartási kódex. Nem alkalmazok speciális magatartási kódexet, de a jogszabályok által előírt fogyasztóvédelmi szabályokat és a szakmai standardokat maximálisan betartom. Online vitarendezési platform

Amennyiben panasszal kívánsz élni online vásárolt termékkel, vagy szolgáltatással kapcsolatban, úgy az Európai Bizottság által létrehozott online vitarendezési platformon keresztül is benyújthatod a panaszod a http://ec.europa.eu/consumers/odr/ weboldalon keresztül.

 1. Személyes adatok kezelése, hozzájárulás az adatkezeléshez

A Szolgáltató a szerződés megkötése, teljesítése, számlázás, panaszkezelés érdekében kezeli a személyes adataidat. A Szolgáltató által kezelt személyes adatokkal összefüggő tájékoztatást az Adatkezelési tájékoztató https://www.sulipro.hu/adatvedelem/ tartalmazza.

 1. Vásárlási Feltételek módosítása

Szolgáltató jogosult a Vásárlási Feltételeket bármikor módosítani. Az új, módosított Vásárlási Feltétel akkor lép hatályba, amikor azt a Weboldalon közzéteszik. Vásárló a módosítás hatálybalépését követő újabb megrendelés leadásával fogadja el a módosított Vásárlási Feltételt.

 1. Vegyes rendelkezések

A jelen vásárlási feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet, a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól 2008. évi XLVIII. törvény, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Hatály: 2022. 03. 18.